Is het wreed om een ​​hond te houden die blind is?


Het simpele antwoord is nee. Dierenartsen vertellen ons dat honden zich heel goed aanpassen aan het verlies van hun gezichtsvermogen. Eigenaars van blinde honden zullen u hetzelfde vertellen. Ze kunnen nog steeds veel plezier beleven aan eten, wandelen, spelen, ontdekken en luieren zoals ze altijd hebben gedaan.

Is het eerlijk om een ​​blinde hond te houden?

Een blind huisdier kan op alle mogelijke manieren doorgaan in zijn primaire rol als liefhebbende metgezel. Het is belangrijk om te erkennen dat, hoewel visie belangrijk is voor honden en katten, ze veel andere zintuigen hebben die hen helpen zich aan te passen aan het verlies van deze.

Is het wreed om een ​​blinde hond neer te halen?

Alleen omdat je hond blind is geworden en ouder wordt, wil nog niet zeggen dat hij moet worden afgemaakt. Verrassend genoeg vinden sommige mensen het wreed om een ​​blinde hond te houden, maar dat is niet minder waar. Honden hebben over het algemeen lang niet zo goed zicht als mensen, dus blind zijn heeft er niet zoveel invloed op.

Worden honden verdrietig als ze blind worden?

Sommige honden kunnen teruggetrokken of depressief worden als ze voor het eerst blind worden, vooral in gevallen van plotseling beginnende blindheid. Probeer hun routine zo normaal mogelijk te houden. Als ze van hun ochtendwandelingen hielden, blijf ze dan maken.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een antwoord

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: