Är det grymt att ha en hund som är blind?


Det enkla svaret är nej. Veterinärer berättar att hundar anpassar sig mycket bra till att förlora synen. Ägare av blinda hundar kommer att berätta samma sak. De kan fortfarande njuta av mat, promenader, spel, utforska och slappa som de alltid har gjort.

Är det rättvist att ha en blind hund?

Ett blindt husdjur kan fortsätta på alla sätt i sin primära roll som en kärleksfull följeslagare. Det är viktigt att inse att även om synen är viktig för hundar och katter, har de många andra sinnen som hjälper dem att anpassa sig till förlusten av detta.

Är det grymt att lägga ner en blind hund?

Bara för att din hund har blivit blind och åldras betyder det inte att den ska avlivas. Överraskande nog tycker vissa att det är grymt att ha en blind hund, men det kan inte vara längre från sanningen. Hundar har inte alls lika bra syn som människor i allmänhet, så att vara blind påverkar dem verkligen inte så mycket.

Blir hundar ledsna när de blir blinda?

Vissa hundar kan bli tillbakadragna eller deprimerade när de först blir blinda, särskilt i fall av plötslig blindhet. Försök att hålla deras rutiner så normala som möjligt. Om de älskade sina morgonpromenader, fortsätt att ta dem.

Like this post? Please share to your friends:
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: